رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

رایزنی امیرعبداللهیان و وزیر خارجه نیجر در تهران

رایزنی امیرعبداللهیان و وزیر خارجه نیجر در تهران «باکاری یائو سانگاره » وزیر امور خارجه نیجر که به تهران سفر کرده، ظهر امروز در محل وزارت امور خارجه با حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۷ - ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 24
کد خبر: ۲۱۰۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز (سه‌شنبه) دوم آبان ماه در محل وزارت امور خارجه میزبان «باکاری یائو سانگاره» وزیر امور خارجه نیجر بود.

 

سفر این مقام آفریقایی به تهران پس از تحولات اخیر در این کشور و کودتای اخیر در نیجر صورت می‌گیرد. این دیپلمات ارشد نیجر در حاشیه هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل نیز با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرده بود. حسین امیرعبداللهیان در همین خصوص در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: در ادامه دیدارهای دیپلماتیک در نیویورک میزبان وزرای امور خارجه نیجر، اریتره و مالی بودم. در چارچوب سیاست خارجی متوازن، گسترش مناسبات فرهنگی، سیاسی و تجاری با قاره آفریقا در دستورکار قرار دارد. ایران مخالف هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی کشورهای مستقل این قاره کهن است.

 

تحولات اخیر در نیجر با واکنش جمهوری اسلامی ایران همراه بود. در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نهم مرداد ماه و در پی تحولات اخیر در نیجر و وقوع کودتا در این کشور اعلام کرد: ما با دقت تحولات مربوط به نیجر را دنبال می‌کنیم و خواهان آرامش و صلح و ثبات در این کشور دوست آفریقایی خود هستیم و راه‌حل مشکلات را گفت وگوی طرف‌های داخلی این کشور می‌دانیم و امیدواریم روند تحولات در این کشور به سمت آرامش، ثبات و تامین نظرات مردم این کشور پیش برود.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۳۰ مهر ماه نیز نیز در تهران میزبان وزیر خارجه یک کشور دیگر آفریقایی بود. «نالدی پاندور» وزیر خارجه آفریقای جنوبی در نخستین سفرش در دولت سیزدهم روز یکشنبه با حضور در محل وزارت امور خارجه با همتای ایرانی خود ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و منطقه‌ای را بررسی کرد.

 

به گزارش فارس، این نخستین سفر وزیر خارجه نیجر به تهران در دولت سیزدهم است. امیرعبداللهیان و «حاسومی مسعودو» وزیر پیشین خارجه نیجر در دی ماه ۱۴۰۰ با یکدیگر تلفنی گفت‌وگو کرده بودند.

 

علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه یک سال بعد در دی ماه ۱۴۰۱ در سفر به نیامی پایتخت نیجر با «حسومی مسعودو» وزیر امور خارجه وقت نیجر دیدار و آخرین وضعیت روابط و همکاری‌های دو کشور را مورد بررسی قرار داد.

 

دوم اسفند ماه ۱۴۰۱ هم نمایندگان عضو گروه دوستی پارلمانی نیجر با ایران به سرپرستی «احمدو ال حمدو» در سفرشان به تهران با حسین امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کردند. امیرعبداللهیان در آن دیدار با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از جمله نیجر قائل نیستیم، بر لزوم فعال کردن کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور تأکید کرد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار